Írj környezettudatosabban!

A környezet megóvása olyan nagy kihívás, amely régóta irányítja cselekedeteinket és gondolkodásunkat. A Pilotnál folyamatosan újítunk, miközben igyekszünk korlátozni a bolygóra gyakorolt hatásunkat. Tollaink fejlesztésének célja, hogy egyre környezetbarátabbá tegyük őket, ami valódi technológiai és emberi kihívást jelent.
Ezért ösztönöz minden tevékenységünk arra minket, hogy megvalósítsuk „Write better with less” (Írj többet kevesebbel) jelmondatunkat, azaz környezettudatosabban írjunk, és veled együtt írjuk meg a holnap világát.
A WRITE BETTER WITH LESS elve több mint filozófia, ez képviseli a termelésünk ökológiai hatásának csökkentésére irányuló megközelítésünket, miközben fenntartjuk minőségi és innovációs szabványainkat.
A “WRITE BETTER WITH LESS”, azaz írj környezettudatosan elve több mint egyszerű filozófia, termelésünk környezeti hatásának csökkentésére irányuló megközelítésünket képviseli, miközben megőrzi minőségi és innovációs szabványainkat.
Folyamatos fejlesztéseink jutalma az EMAS-tanúsítvány és az ISO 14001-es szabvány elérése. Ezekre az eredményekre büszkék vagyunk, és erőfeszítéseinket egy 4 pillérre épülő cselekvési tervvel folytatjuk: a 4R-ünkkel

Recycle (újrahasznosítás)

Újrahasznosított műanyag használata.

Refill (újratöltés)

A tollbetétet cseréld, ne a tollat!

Reduce (gyártásunk ökológiai hatásának csökkentése)

Kevesebb műanyag a csomagolásokban.

Reclaim (műanyaghulladék begyűjtés)

Csökkentsd a szennyezést az óceánokban található műanyaghulladékok összegyűjtésével.

Tevékenységeink a videóban

A 4R

A 4R: pilléreink

Recycle (újrahasznosítás)

Újrahasznosított műanyag használata.

A gyártáshoz szükséges műanyagok előállítását biztosító nyersanyagok kitermelése a toll szénlábnyomának 77,8%-át teszi ki. Ezért 2006 óta előnyben részesítjük az újrahasznosított műanyagot felhasználását tollaink gyártásához.
A nyersanyagok beszerzésének optimalizálása lehetővé teszi számunkra, hogy az érintett íróeszközök CO2-kibocsátását 19% és 57% közötti értékre csökkentsük.

Refill (újratöltés)

A tollbetétet cseréld, ne a tollat!

Termékeink több mint 60 %-a újratölthető, betétje cserélhető. Ez lehetővé teszi a végfelhasználók számára is, hogy újragondolják vásárlási döntéseiket: egy termék többszöri, ismételt használata ahelyett, hogy az első használat után kidobnák azt. Egyszerű, gazdaságos és környezetbarát megoldás.
Így például egy B2P toll háromszori újratöltésével 37-71%-kal csökkenthető a CO2-kibocsátás, négy, vadiúj toll egyszeri használatához képest.*

Reduce (gyártásunk ökológiai hatásának csökkentése)

Mindannyian gondolkodunk azon, hogy hogyan használjunk kevesebb műanyagot.

A jelenlegi marketinggyakorlat arra kötelez minket, hogy tollainkat csomagolással együtt adjuk el. 2010 óta több mint 80%-kal csökkentettük a „szűz” műanyag mennyiségét azáltal, hogy újrahasznosított műanyagot és FSC tanúsítvánnyal rendelkező kartont használtunk. 2020-ban azonban még tovább léptünk.
BEGREEN termékcsaládunk 100%-ban újrahasznosítható kartoncsomagolásban kapható. Az összes e-kereskedelmi termékcsaládunkat 100%-ban újrahasznosítható papír flowpackban kínáljuk. Logisztikai csomagolásaink minden formátumát úgy alakítottuk ki, hogy csökkentsük az üres helyet, emellett FSC tanúsítvánnyal rendelkeznek.

Reclaim (begyűjtés)


Csökkentsd a szennyezést az óceánokban található műanyaghulladékok összegyűjtésével!

Évente 8-12 millió tonna műanyag kerül az óceánokba, és az ilyen típusú hulladékok 70%-a a tengerfenékre süllyed, amit valószínűleg nem tudunk már megtisztítani. Éppen ezért kulcsfontosságú a műanyagok összegyűjtése, mielőtt az óceánokba kerülnének!
2021-ben a PILOT vezető lépést tett a világméretű szennyezés elleni küzdelemben azzal, hogy az ikonikus B2P termékcsalád (Gel és Ecoball) gyártásához használt újrahasznosított PET-anyaghoz az óceánokból visszagyűjtött műanyagot ad.
Ezt az óceánokból, strandokról, folyókból, tavakból és azok partjairól visszagyűjtött anyagot partnerünk, a TerraCycle, a nem újrahasznosítható, fogyasztás utáni hulladékok begyűjtésének és újrafelhasználásának világelső vállalata biztosítja.

Tudtad?

A dolgok jobbá és felelősségteljesebbé tétele már régóta tevékenységeink és kutatásaink középpontjában áll.
2006-ban indítottuk útjára a BEGREEN termékcsaládot, amely 85%-ban újratölthető tollakból áll, és legalább 70%-ban újrahasznosított műanyagból készült. Ez az úttörő megközelítés lehetővé tette a PILOT számára, hogy világszerte az első gyártó legyen, amely környezetbarátabb íróeszközöket kínál.
Ez az elszánt környezettudatosság mindenkit lendületbe hozz és lelkesedésre ösztönöz. A tervezéstől az értékesítésig minden energiánkat a környezeti hatás minimalizálására fordítjuk.
Az átláthatóságra való törekvésünk szellemében környezetvédelmi céljaink és eredményeink itt szabadon megtekinthetők.

* Újrahasznosított anyagok %-a, a fogyóeszközök kivételével.

Begreen

Begreen termékcsaládunk videón

ELLENŐRZÉS, MÉRÉS, BEVONÁS

A PILOT-nál mindent megteszünk az ipari kockázatok megelőzése és a tevékenységünkkel kapcsolatos szennyezés minden formájának korlátozása érdekében. Folyamatos kutatásokat végzünk annak érdekében, hogy gyáraink a lehető legkevesebb erőforrást használják fel: legyen szó vízről, gázról vagy villamos energiáról.

Minden Európában forgalmazott termék a PILOT gyárakból származik. Ez lehetővé teszi számunkra, hogy a termékek gyártásának minden fázisát ellenőrizzük, figyelembe véve azok környezeti hatásait is.

Környezetvédelmi jövőképünk csak akkor hatékony, ha mindenki részt vesz benne. Büszkén mondhatjuk, hogy munkatársaink 100%-a részt vesz környezetvédelmi gondolkodásunkban és tevékenységeinkben.

Arra is ügyelünk, hogy külső partnereink is osztozzanak értékeinkben és meggyőződésünkben. Forgalmazóinkat és fogyasztóinkat környezetvédelmi céljainkról és eredményeinkről mindig tájékoztatjuk a környezetvédelmi nyilatkozaton keresztül.

MERT EGY JÓ ÖTLET MINDENT MEGVÁLTOZTATHAT

Mérnökeink és K+F részlegünk dolgozói a mi varázslóink. Folyamatosan újítanak, hogy csökkentsék a „szűz” nyersanyagok felhasználását.

2020 óta két bestsellerünk, a FriXion és a G-2, legalább 50%-ban újrahasznosított műanyagból készül, ami újabb bizonyítéka annak, hogy hatékonyan kívánunk cselekedni.

A műanyag vizespalackok olyan típusú újrahasznosítása, hogy tollakká alakítsuk őket, egy másik technológiai bravúr. Ez a történet áll a 2006 óta létező B2P termékcsaládunk mögött.

2021-ben még tovább mentünk, mert a világon először ugyanez a B2P termékcsalád nemcsak palackokból származó újrahasznosított műanyagot, hanem strandokról összegyűjtött műanyaghulladékot is tartalmaz.

Ez egy olyan innovatív kezdeményezés, ami lehetővé teszi számunkra, hogy a saját szintünkön vegyünk részt az óceánok szennyezésének csökkentésében.

MÉG EGY LÉPÉS A KÖRNYEZETVÉDELMI KIVÁLÓSÁG FELÉ

2021 októberétől a Pilot európai gyárában, Franciaországban (74) gyártott összes toll CO2-kompenzáló hatású. Ez azt jelenti, hogy a Pilot egy szén-dioxid-kompenzációs projekt támogatásával kompenzálja saját CO2-kibocsátását, és ezzel klímasemlegessé teszi termékeit és szolgáltatásait.

A PILOT ezért úgy döntött, hogy a Climate Partnerrel való együttműködésen keresztül támogatja és finanszírozza a „Clean Oceans Plastic Bank Worldwide” szervezetet.

Évente 8-12 millió tonna műanyag kerül óceánjainkba, és az ilyen hulladék 70%-a a tengerfenékre süllyed, amit valószínűleg nem tudunk megtisztítani. A kulcs a műanyag összegyűjtése, mielőtt az óceánokba kerülne! A „Plastic bank project” küldetése pontosan ez: megállítani, hogy a műanyaghulladék az óceánokba kerüljön.

GY.I.K.

  • Mi az EMAS?

    Az EU környezetvédelmi vezetési és hitelesítési rendszere (EMAS) az Európai Bizottság által a vállalatok és más szervezetek számára kifejlesztett olyan irányítási eszköz, amelynek célja a környezeti teljesítményük értékelése, jelentése és javítása.

    Az EMAS minden olyan típusú szervezet számára nyitva áll, amely javítani kívánja környezeti teljesítményét. A rendszer valamennyi gazdasági és szolgáltatási ágazatra kiterjed, és világszerte alkalmazható. További információ: https://ec.europa.eu/

  • Mi az ISO 14001?

    A vállalatok környezetvédelmi vezetésére vonatkozó szabvány. Ez magába foglalja a vállalat környezeti hatásainak mérését, a fejlesztési célok meghatározását és azok sikerének mérését.

    Ez a kétévente megújítható tanúsítvány megköveteli a vállalat környezetre gyakorolt hatásainak folyamatos javítását. Ez a szabvány nem a termékekre, hanem inkább a gyártási folyamatokra vonatkozik.