Korszerű technológia

1918-as megalapításától kezdve a PILOT az íróeszközökben alkalmazott technológiai újítások kifejlesztésére koncentrál. Napjainkban a PILOT azon kevés írószergyártó egyike, akik képesek egy új íróeszköz kifejlesztésének minden fázisát véghezvinni. Ennek oka, hogy rendelkezik egy különösen sikeres kutatási és fejlesztési részleggel, egy integrált tervezési osztállyal, egy jól kialakított gyártási létesítmény-rendszerrel és egy olyan értékesítési hálózattal, mely az összes kontinensen jelen van.

Ez a termelési integrációs stratégia segítette a PILOT-ot, hogy gyártó létesítményeket alapítson a világ minden táján. Mindegyik egy-egy adott termékkörre specializálódott, hogy optimalizálni lehessen a technológiai szakértelmet.


JAPÁN GYÁRAK

HIRATSUKA

HIRATSUKA

A fő profilja a termékfejlesztés, és a töltőtollak gyártása mellett a mechanikus ceruzák, precíziós eszközök, valamint az ékszerek gyártása.

ISESAKI

ISESAKI

Ez a gyár felel a precíziós megmunkálású darabokért, valamint a tömegtermelésben előállított golyóstollakért, vízbázisú festékkel töltött golyóstollakért és ceruzabetétekért.

PILOT INK CO.

PILOT INK CO.

A tinták fejlesztésével és gyártásával foglalkozik. A folyékony tintát és a Frixion hőérzékeny tintát is itt dolgozták itt.


A FRANCIA GYÁR

ALLONZIER-LA-CAILLE

ALLONZIER-LA-CAILLE

Ez a gyár a PILOT európai zászlóshajóiként ismert termékek előállítására specializálódott: Fineliner, V5, V7, G1, G2, G2 Pixie és B2P.