Technikai újítások

A PILOT íróeszközök jól ismertek magas színvonalú gyártásukról és kényelmes használatukról.

Köszönhetően a nagyon magas szintű innovációnak és eltökéltségnek, a PILOT olyan technológiai újításokat fejlesztett ki, melyek teljesen megváltoztatták az írószerek piacának mai arculatát.

Tungsten-carbide balls

Wolfram-karbid ötvözetű golyók

Ez az ötvözet az egyik titka a PILOT tollak minőségének. Hatékonyan ellenáll az ütés vagy leesés okozta deformálódásnak. A golyó megtartja kerek formáját, így a vonal is pontos marad, a tinta adagolása egyenletes, nincsenek pacák vagy szivárgás. A golyó percenként 4-5000 fordulatot tesz meg. Ez a forgás hőt termel, amitől a tinta még folyékonyabbá válik. A golyót rozsdamentes acél borítás védi.

Hi-Tecpoint

Hi-Tecpoint tűhegy

A PILOT 1984-ben dobta piacra a szabadalmaztatott Hi-Tecpoint technológiával ellátott tollak első generációját.

A rendkívül kisméretű golyót a tollhegy végében lévő 3 vagy 4 gödröcske tartja a helyén. A nem rögzített golyóval ellentétben ez a technológia lehetővé teszi a tinta szabadabb áramlását és javítja a golyó forgását, mely még folyékonyabb tintát eredményez. Az eredmény: pontos vonalak és kivételes kényelmet nyújtó írás.

Ink regulator

Tintaszabályozó

A toll elejében található - különböző vastagságú – mikrobarázdák ideiglenesen elvezetik és tárolják a felesleges tintát, így szabályozva a tinta egyenletes áramlását és megakadályozva a légnyomás változásából eredő esetleges tintakimaradást. Ennek köszönhetően a tinta a toll teljes élettartama alatt egyenletes mennyiségben áll rendelkezésre.

ATT system

ATT-rendszer

A toll kupakjába épített ötletes rugószerkezet a hegy köré záródik, így a kupak visszahelyezésekor a levegő kiszorul alóla és a tollhegy a levegőtől teljesen elzárva, mindig használatra kész.

Retractable sleeve

Visszahúzható hegy

A mechanikus ceruzáink fém hegye teljes egészében visszahúzható a tolltestbe, így biztonságosan szállítható.

Shaker system

Rázómechanika

« Rázd vagy nyomd! »

Ezek a mechanikus ceruzák olyan belső szerkezettel vannak ellátva, hogy rázással is adagolható a ceruzabetét.

Polyacetate Fibre Tip

Filctollhegy

Extra erős és ellenálló poliacetál filctollhegy, mely fémgyűrűbe van fogatva. A tinta egyszerre több csatornán áramlik.

Capless

Capless

Egy innovatív megoldás a töltőtollak világában: a Capless az első és máig egyetlen töltőtoll a világon, melynek a hegye visszahúzható. Kikapcsoláskor egy apró fémfedél takarja el a hegyet, megelőzve a szivárgást vagy akár a tinta beszáradását.