A tinták világa

Az évek során a PILOT különleges és speciális tinták széles választékát fejlesztette ki. A vegyipari mérnöki szakértelem és jelentős beruházások tették lehetővé számunkra, hogy mind az öt legfontosabb tintafajta fejlesztésében részt vehettünk, melyek fontos részét képezik napjaink írási piacának.
Pilot Thermosensitive Ink

Hőérzékeny tinta

A zselétinta új generációjának tagja, mely hő hatására láthatatlanná válik. Az előzőleg színezett (fekete, kék, piros…) festék 60°C fölött átlátszóvá változik. Erre a célra a toll végén található speciális gumi szolgál, mellyel a papír sérülés nélkül felhevíthető (dörzsöléssel). Fordított helyzetben, -10°C alatt a tinta színe ismét láthatóvá válik.

Fontos odafigyelnünk a dokumentumokra, amiket ezzel a tintával írunk. Ne tegyük ki őket közvetlen hő (például ne hagyjuk őket az autóban egy meleg napon, vagy ne tegyük őket radiátor közelébe) vagy hideg hatásának, hiszen a tinta -10°C fokon újra láthatóvá válik. Nem javasoljuk a toll használatot hivatalos iratok írására és aláírására.

További információt és válaszokat a FriXion tollakkal kapcsolatban a "GYIK" részben találsz.

Ezt a tintát használjuk a Frixion tollakban, melyek nagy népszerúségnek örvendenek a fiatalok körében világszerte Ismerje meg hőérzékeny tintás tollainkat!

Advanced oil-based ink

Olajbázisú tinta

Az olajbázisú tinta a pasztatinta modern változata, melyet a golyóstollakban használnak. Lágy és folyékony, így kényelmes és gyors írást tesz lehetővé. Ismerje meg olajbázisú tintás tollainkat!

Liquid Ink

Folyékony tinta

A folyékony tinta folyékony közegben feloldott festékmolekulákból áll, ami páratlan folyékonyságot, egyszersmint sűrűséget és ragyogó színeket eredményez. Az áramlását a PILOT tintaszabályozója irányítja, így az utolsó cseppig egyenletes a tintaellátás és. Ismerje meg folyékony tinta rollereinket!

Gel Ink

Zselétinta

Folyékonyságát tekintve a zselétinta valahol a pasztatinta és a folyékony tinta között helyezkedik el. A betét vége egy paraffin dugóval légmentesen le van zárva. A PILOT ajánlja az egyik legszélesebb választékot a színes zseléstollak piacán 24 élénk, fém. Ismerje meg zseléstollainkat!