Rövid környezeti fogalomtár

ECO DESIGN:

Olyan eljárás, mely adott termék gyártásának környezeti hatásait méri a tervezéstől kezdve, annak érdekében, hogy csökkentse azokat. Ebben minden alapanyag szerepel (anyagfelhasználás, élettartam, szállítás, gyártás…), így hatékonyan befolyásolhatja a ter.

ECOMARK:

Japán öko-címke íróeszközök jelölésére, mely 1995-ös bevezetésével a termékkategória egyik legelső öko-tanusítványa. Az íróeszközök világában referenciát jelent az újrahasznosított anyagok felhasználásának ellenőrzését illetően. Az összes Begreen termék g.

ISO 14001:

Környezetirányítási rendszer, melynek célja, hogy minden cég észszerű, környezetkímélő folyamatokat vezessen be működésében, és ennek meglétét egy független minősítő intézet által tanusítsa, ezzel is biztosítva a környezeti terhelés olyan alacsony mértéké.

MÖBIUS CURVE (OR MÖBIUS LOOP / MÖBIUS STRIP):

1970 óta használjuk ezt a szimbólumot világszerte annak jelölésére, hogy adott termék újrahasznosítható (Möbius-szalag), vagy tartalmaz újrahasznosított anyagokat (Möbius-szalag + az újrahasznosított alapanyagok %-os aránya). Pontos és könnyen érthető inf.

RECYCLABLE:

Adott termék akkor újrahasznosítható, ha az alkotórészeit újra fel lehet használni az újrahasznosítási folyamatban. Európában ma egyik írószer sem újrahasznosítható. A háztartási hulladék különválogatása után csak a műanyag “üvegek” (ásványvízes palackok,..)

RECYCLED:

Az újrahasznosított anyagok olyan anyagok, melyek más termékek újrafeldolgozásakor keletkező alapanyagokból készülnek. Az újrahasznosított anyagok használata teszi lehetővé, hogy kerüljük a nem megújuló nyersanyagok (fosszilis energiahordozók) fogyasztásá.